De wijnen bij het Kerstdiner

Heerlijke wijnen voor bij het kerstdiner

DOMAINE BOUSQUET Chardonnay Reserve – Mendoza – Argentinië

Deze Chardonnay Reserve van Domaine Bousquet is gemaakt van 100% biologische Chardonnay druiven uit eigen wijngaard, gelegen in Tupungato, Uco Valley in Argentinië. Op een hoogte van 1200 meter boven de zeespiegel, één van de hoogste punten in Mendoza, ontwikkelen de druiven zich in de zuivere lucht en stralende zon. Bijna één derde van de wijn rijpt 10 maanden op Frans eiken, daarna rijpt de wijn in zijn geheel nog minstens 4 maanden op ­fles verder.

In het glas een groen-gele wijn met gouden re­flecties. In de neus frisse aroma’s van tropisch fruit en citrus, aangevuld met bloemige noten. In de mond geconcentreerde tonen van fruit zoals appel, perzik en limoen. De subtiele houtrijping zorgt daarbij voor een hint van hazelnootjes en gegrilde amandelen. Een fantastische balans van zoet en zuur, met een lange, frisse afdronk, maakt deze Argentijnse top Chardonnay compleet!.

Oprichter Jean Bousquet groeide op in een wijnfamilie bij Carcassonne in Frankrijk. Toen hij 48 was zocht hij een plek om een nieuw wijnbedrijf te beginnen. Het werd Argentinië, letterlijk aan de voet van de Andes. Hier gebruikt Bousquet, met de kennis die hem van kinds af aan is bijgebracht, de fantastische Argentijnse druiven om op een klassiek Franse wijze wijnen te produceren.

BON COURAGE Pepper Tree Shiraz – Robertson – Zuid Afrika

Deze Shiraz van Bon Courage is een lekker krachtige, stevige wijn. De rijping van een jaar op zowel Amerikaans als Frans eiken geeft body en diepgang. In de neus kruidig en fruitig, in de mond tonen van rijp zwart fruit, chocolade, mokka, ceder en diverse kruidige specerijen. Een intense wijn met een lange afdronk. Alles bij elkaar een prachtige wijn, behoorlijk complex maar zeker goed in balans.

150 km van Kaapstad ligt aan de Breederivier in de “valley of wines and roses” het wijngebied Robertson. Dit prachtige en vruchtbare gebied staat bekend om zijn wijnen met veel diepte, complexiteit en karakter. Bon Courage ligt net buiten de stad Robertson, daar waar de Breederivier twee kleinere riviertjes ontmoet. Het Estate geniet al sinds 1818 de volledige toewijding en kennis van de familie Bruwer, wiens voorouders afkomstig zijn uit de Franse Loire. Vandaag de dag is de dagelijkse leiding in handen van Andre en zijn zoon Jacques, de derde generatie.

Deze wijnen zijn te koop bij Vinatic slijterij wijnhandel, Wijkerbaan te Beverwijk

 

 

 

 

Deel dit!