Chefsklas 2020

Cuisine Culinaire De Wijcker Kookclub organiseert ‘De Chefsklas 2020’

Docent: Maître de Cuisine Jan Boeren

Wil jij je nog iets verder bekwamen in je culinaire hobby, heb je interesse om een aantal technische vaardigheden te leren zoals uitbenen, fileren en wil je daarnaast samen met andere hobbykoks het Chef de Cuisine examen doen, meld je dan nu aan voor de eerste ‘Chefsklas 2020’.

Cuisine Culinaire De Wijcker Kookclub organiseert in samenwerking met en onder leiding van Maître de Cuisine Jan Boeren (CCN) de eerste Chefsklas.

De chefsklas bereidt kandidaten voor op het CCN chef-examen. De chefsklas is geen verplichting om examen te doen, maar geeft wel een enorme steun in de rug: het leven van de kandidaat wordt meteen een stuk makkelijker.

Het programma is niet alleen klassikaal onderricht in de verplichte technieken en bereidingen: meer nog ligt de focus op het samenstellen van een evenwichtig viergangen menu dat voldoet aan de exameneisen. Zo’n menu kan dus meteen door naar de examencommissie. De meeste concept-menu’s worden met de klas gedeeld: ‘ter leringh ende vermaeck’

Deelnemers zijn niet verplicht om examen te doen: de keuze is aan je zelf. Er zijn altijd hobbykoks die wel de klas volgen, maar uiteindelijk toch besluiten om geen examen te doen.

Het programma

Je komt acht of negen keer bijeen in de keuken van De Wijcker Kookclub. Meestal van 19:00 tot ongeveer 22:00 uur. Een keer op zaterdagochtend. Dat wordt dan vis fileren. Data in overleg: meestal een keer per veertien dagen.

Iedereen kan deelnemen: bij voldoende aanmelding van Beverwijkers houden we het daarbij. Als er niet voldoende deelnemers uit Beverwijk komen, dan vullen we aan eventueel met mensen uit Purmerend en/of Zaanstad. Minimaal acht deelnemers; maximaal twaalf deelnemers.

De Kosten

De kosten voor deelname bedragen € 225,- pp. Dat is inclusief alle ingrediënten, de lessen, en individuele begeleiding bij het samenstellen van een examen-menu. Kosten vooraf te voldoen. Alles wat bereid is kan mee naar huis: dat is bij kip uitbenen en bij vis fileren best substantieel.

Interesse? Meld je dan hier dan aan.

Deel dit!